Felhasználónév: Jelszó:


Regisztráció Elfelejtett jelszó Kedvencek
Keresés
Vissza az áruházba

Zöldülő évkezdet!

Zöldülő évkezdet!
Alig telt el két szűk hét a legutóbbi horgászatom óta, amikor is ismét kilátogathattam Attila barátommal az egyesületi vizükre. Ezúttal a Nagy Robi (Black Cap) által "összerakott" és minden évszakban eredményesen használt "B.C. mix" alapjául szolgáló BAIT-TECH Special "G" Green etetőanyagát hoztam magammal...
Alig telt el két szűk hét a legutóbbi horgászatom óta, amikor is ismét kilátogathattam Attila barátommal az egyesületi vizükre. Ezúttal a Nagy Robi (Black Cap) által "összerakott" és minden évszakban eredményesen használt "B.C. mix" alapjául szolgáló BAIT-TECH Special "G" Green etetőanyagát hoztam magammal, amihez most egy "bő marék" Special "G" pelletet és egy marék "konzerves" BAIT-TECH Scopex-es Super Sweetcorn-t is (ízesített kukoricaszemek) hozzá adtam.

Bíztam benne ugyanis, hogy ha a kukoricával egy picit "eltolom" édes irányba az egyébként kiválóan dolgozó mixet, akkor azt a halak is díjazni fogják, ebben a felmelegedő, tavasz eleji vízben. Etetni nem szándékoztam, csak a kosárba gyúrtam ebből a mixből és egy szem fehér színű BAIT-TECH, 10 mm-es Pineapple & Squid Popup bojlival csaliztam. Az első óra elég eseménytelenül telt majd megindultak a halak... Az első jelentkező egy frissen telepített, 2 kiló körüli tükrös volt, amit hamarosan két másik "hasonszőrű" társa is követett, aztán egy óráig semmi mozdításom nem volt.

Zöldülő évkezdet....avagy, egy ütős keverék tavaszra!
Zöldülő évkezdet....avagy, egy ütős keverék tavaszra!


Finom és csábító falatok...
Finom és csábító falatok...


A meghorgászott területen mintegy 1,5-1,8 méteres víz volt, így azt gyanítottam hogy a még mindig csapatban mozgó kisebb pontyok pár társuk kifogása után szétugrasztották a környék halait. Ezt mérlegelve, úgy döntöttem, hogy egy kicsivel "odébb" dobom a szerelékeimet. Sokáig nem is kellett várnom, mert egy újabb telepített ponty húzta el a lebegő "mini" bojlim. Eltelt megint egy kis idő, úgyhogy ismét az "első helyemre" dobtam vissza a szerelékeimet. Fél óráig semmi, aztán beindult a "verkli"! Társammal felváltva fogtuk a szebbnél szebb halakat.

A pontyok honorálták igyekezetem...
A pontyok honorálták igyekezetem...


Nap végéig ketten, 17 darab pontyot fogtunk, közülük a "banda nagy" ezúttal egy 9.6 kilogrammos gyönyörű példány volt. A BAIT-TECH Special "G" Green groundbait tehát, nálam ismét bizonyított! Bátran ajánlom bárkinek évszaktól, módszertől függetlenül, az eredmény pedig, nem marad majd el...

A nap hala, közel a tíz kilóhoz!
A nap hala, közel a tíz kilóhoz!


Üdvözlettel:


Lugosi Gyula
Horgász-Zóna csapat

A hobbid a szakmánk! Tetejére