Felhasználónév: Jelszó:


Regisztráció Elfelejtett jelszó Kedvencek
Keresés
Vissza az áruházba
Tanácsok, receptek hidegvízi pontyozáshoz
Horgász-Zóna

TANÁCSOK, RECEPTEK HIDEGVÍZI PONTYOZÁSHOZ

A vizeink hőmérsékletének hűlésével a kisebb halak aktivitása alábbhagy ebben az időszakban, könnyebbé téve a pontyok szelektív horgászatát. Milyen szerelékkel? Sötét, világos etetés? Édes, büdös? Hallisztes, nem hallisztes? Átfogó útmutató a késő őszi, téli pontyhorgászathoz!

Ötletek főzsinórra 3.: Trabucco feeder és match damilok
Nagy Róbert

ÖTLETEK FŐZSINÓRRA 3.: TRABUCCO FEEDER ÉS MATCH DAMILOK

Mini sorozatom harmadik részében következzenek az általam javasolt feeder és match zsinórok! A szezon elején vagyunk, így hozzám hasonlóan bizonyára sokan cserélik le kedvenc feeder/match orsójukon a damilt és keresnek valami frisset, újat. Az alábbiakban ehhez készítettem egy kis TRABUCCO-s útmutatót!

Ötletek főzsinórra 2.: Trabucco pontyozó damilok
Nagy Róbert

ÖTLETEK FŐZSINÓRRA 2.: TRABUCCO PONTYOZÓ DAMILOK

E cikksorozat első részében az éjszaka is jól látható "fluo" zsinórokról volt szó. Itt a második részben, most a természetes színű monofil pontyozó TRABUCCO damilokat járom kicsit körbe tapasztalataim és intuícióim alapján. Reményem szerint, így a hamarosan ránk köszöntő szezonhoz is tudok pár hasznos öteletet adni számotokra a témában!

Ötletek főzsinórra: Trabucco fluo pontyozó damilok
Nagy Róbert

ÖTLETEK FŐZSINÓRRA: TRABUCCO FLUO PONTYOZÓ DAMILOK

Ismered a Trabucco márkát, de elvesztél a széles kínálatban? Mi magunk is jó sokat horgásztunk már a márka termékeivel, szívesen megosztjuk a tapasztalatainkat - ne a magad kárán tanulj :) Első részben a fluo monofil pontyozó zsinórok kiválasztásához adunk pár tippet!

Hidegvízes receptek pontyhorgászoknak...
Nagy Róbert

HIDEGVÍZES RECEPTEK PONTYHORGÁSZOKNAK...

November kellős közepén, kissé tanácstalanul dugtuk össze a fejünket a Zónában. A "nagy" kérdés ezúttal így szólt: "vajon merre is induljunk el, kedvenceink, azaz a pontyok nyomába!?"
KARÁCSONYI HALÉTELEK –  Vajban sült harcsa halászlémártással
Fejes Szilvi

KARÁCSONYI HALÉTELEK – VAJBAN SÜLT HARCSA HALÁSZLÉMÁRTÁSSAL

Mielőtt bármiféle utalást tennék soron következő receptemre, leszögeznék valamit, ami talán sokatoknak eszébe jut, miközben figyelemmel kísértétek a cikksorozat eddigi részeit. Semmi bajom a halászlével és a rántott ponttyal! Nincs kifogásom sem egyik, sem másik ellen, sőt, kifejezetten szeretem ezeket az ételeket. Ugyanúgy, mint ahogy a többi kiváló, magyaros ételt. Egyszerűen csak nyitott vagyok az újdonságokra, a hagyományostól eltérő elkészítési módokra és nagyon kedvelem az olyan ételeket, melyeket egy már jól bevált régi receptből átgondolt újításokkal, változtatásokkal hoznak létre. Ez a főétel, melyet hamarosan megismerhettek, szintén egy ilyen, újragondolt étel, hiszen a hozzá tálalt mártás halászléből készül. Eredetijével a 2010. évben, Luxemburgban megrendezésre került kulináris világbajnokságon indult a Magyar Nemzeti Cukrász és Szakácsválogatott.
Karácsonyi halételek – Újratöltve A leves - Törpeharcsa leves
Fejes Szilvi

KARÁCSONYI HALÉTELEK – ÚJRATÖLTVE A LEVES - TÖRPEHARCSA LEVES

Az ünnepek közeledtével minden évben eluralkodik rajtam a receptkeresési láz, így általában már novemberben elkezdem bújni a meglévő és újonnan beszerzett szaklapokat, internetes oldalakat. Ilyenkor minden egyes receptet átolvasok, hátha valami begyűjtésre érdemeset találok. Nálam ez a „szertartás” legalább annyira hozzá tartozik az ünnepváráshoz, mint mondjuk a mézeskalács sütés. Tavaly, egy ilyen receptkereső túra alkalmával bukkantam rá egy sokat ígérő levesre, mely egyszerűségével, és egyúttal különlegességével fogott meg. Természetesen azonnal a GYŰJTEMÉNY részévé vált. Egyszerű azért, mert semmi különleges hozzávaló nem kell hozzá és az elkészítés módjában sincs semmi bonyolult, különleges pedig azért, mert nyomokban sem emlékeztet a jól megszokott, paprikás magyar halászlére. Valóban, hiszen ez egy pikánsra ízesített, zöldségekkel gazdagított tejszínes leves, amely, mint korábbi cikkemben már említettem, székely eredetű.
KARÁCSONYI HALÉTELEK- Csukakocsonya friss zöldségekkel
Fejes Szilvi

KARÁCSONYI HALÉTELEK- CSUKAKOCSONYA FRISS ZÖLDSÉGEKKEL

Mint azt az előző, bevezető cikkben olvashattátok, az elkövetkező hetekben sorozatban több, ünnepi jellegű és kiváló hazai halakból készült étel receptjét mutatom be nektek. A karácsony közelségére való tekintettel igyekszem a lehető leggyorsabban megosztani mindegyiket veletek, így még lesz idő a tanulmányozásukra és a hozzávalók beszerzésére.
Ígéretemhez híven első alkalommal egy előétel szerepel a sorban, a csukakocsonya friss zöldségekkel. Ez az étel egy nagyon mutatós és könnyű előétel, melyet akár szilveszteri bulira, összejövetelekre is kínálhatunk.
Karácsonyi halételek – újratöltve
Fejes Szilvi

KARÁCSONYI HALÉTELEK – ÚJRATÖLTVE

Az ünnepek közeledtével a legtöbb családban elkezdődik a lázas készülődés, melynek szerves részét képezi a karácsonyi vacsorához valók beszerzése. A piacok, hipermarketek megtelnek lelkes családanyákkal, háziasszonyokkal, akiknek kevésbé lelkes párjuk, férjük segít a csomagok cipelésében. Kígyózó sorok állnak a halpultok előtt, ilyenkor vásárolják meg legtöbben a hagyományos karácsonyi vacsorához a halat, az esetek többségében pontyot.
A szerencsésebbek (értem ezalatt a horgászó urakat és természetesen hölgyeket) előrelátó módon már év közben gondoskodnak a minőségi alapanyagokról, melyek aztán a fagyasztóban várják sorukat. A magyar alapvetően hagyománytisztelő ember, így ennek szellemében a családok nagy részénél még mindig a halászlé – rántott ponty páros a nyerő, persze ebben azért szerepet játszik a megszokás is, hiszen – valljuk be – egyszerűbb egy jól bevált receptet elkészíteni ilyenkor, mint egy ismeretlennel próbálkozni.
A hobbid a szakmánk! Tetejére