Felhasználónév: Jelszó:


Regisztráció Elfelejtett jelszó Kedvencek
Keresés
Vissza az áruházba
Tanácsok, receptek hidegvízi pontyozáshoz
Horgász-Zóna

TANÁCSOK, RECEPTEK HIDEGVÍZI PONTYOZÁSHOZ

A vizeink hőmérsékletének hűlésével a kisebb halak aktivitása alábbhagy ebben az időszakban, könnyebbé téve a pontyok szelektív horgászatát. Milyen szerelékkel? Sötét, világos etetés? Édes, büdös? Hallisztes, nem hallisztes? Átfogó útmutató a késő őszi, téli pontyhorgászathoz!

Így Pontyozok, a Tiszán…
Nagy Róbert

ÍGY PONTYOZOK, A TISZÁN…

A folyóvízi pontyhorgászat legfontosabb komponense az elhivatottság. Az ismeretlen utáni vágy, a megismerés lehetősége és a kezdetekhez való visszatérés élménye mind közrejátszik a folyóvízi halak iránti elköteleződésnek.
Nézzük mindjárt a feltételrendszert! Ki tudunk e jutni a folyóra? Mennyi időt tudunk ott, a tényleges horgászatra szánni? Rendelkezünk e elegendő elméleti felkészültséggel ezen a területen? Rendelkezésre állnak e az eszközi tényezők a sikeres folyóvízi pontyhorgászathoz? Ezekre a kérdésekre mindenkinek magának kell válaszolnia! Ha valóban készen állsz erre, nézzünk pár részletet.
Hogyan válassz pontyozó horgot?
Horgász-Zóna

HOGYAN VÁLASSZ PONTYOZÓ HORGOT?

A legtöbb horgászhelyen rajtunk áll, hogy a pontyok kímélése céljából esetleg feltesszük-e a szakáll nélküli horgokat. Azonban ha több halat szeretnénk megfogni, akkor pontyozáshoz bizonyos típusú horgok eredményesebben használhatók. Melyek ezek és miért? A következőkben ezeket a kérdéseket szeretnénk megválaszolni…
Három  tipp márnázáshoz
Horgász-Zóna

HÁROM TIPP MÁRNÁZÁSHOZ

A cikkben három hasznos tippet olvashattok márnázáshoz:
Tipp 1.: Etetés Bait Dropperrel.
Tipp 2.: Hosszú horogelőke (2m).
Tipp 3.: Csalifelkínálás módszere...
Magyarország főbb horgászhalai 2. rész - Ragadozóhalaink
Horváth Ádám

MAGYARORSZÁG FŐBB HORGÁSZHALAI 2. RÉSZ - RAGADOZÓHALAINK

A ragadozóhalaink csodálatos világa az, amit szeretnék most elétek tárni. Horgászatuk igazi izgalom és élmény. Milyen izgalommal tölti el az embert pergetés közben az a tény, hogy bármelyik pillanatban rárabolhat a csuka és a környezet meg fog elevenedni. Vagy egy éjszakai harcsázás, netán süllőzés. Igazi misztikus lények, akikről nem kevés legenda is született. És „személyiségeikhez” nem kevés vízi szörnyeteg létezésének ténye is kötődött. Nem csoda, hiszen mind ragadozók. Az evolúció tökéletes érzékekkel és ügyességgel ajándékozta meg őket. Vadak, erősek, gyorsak, kíméletlenek, ezért is hívjuk őket abszolút ragadozóknak.
Magyarország főbb horgászhalai
Horváth Ádám

MAGYARORSZÁG FŐBB HORGÁSZHALAI

Az idei december megmutatja, hogy ki is az úr valójában. Minél hidegebbek a nappalok és az éjszakák, a csillagok is fényesebben látszanak az égen. És persze leesik az első hó is. Ez rányomja bélyegét a horgászat szezonjának a végére. Innen már csak a legelvetemültebb sporttársak riogatják, az így is hibernált jószágot. Minden megáll, megpihen egy kis időre, aztán újból beindul a körforgás, ami megállíthatatlan. De addig is álmodozunk, nagy harcsákról, ahogy rabolt a nádas szélén, és kuttyantott egyet. Vagy egy kárász sütkérezik a sekély vízben, vagy netán egy aranytégla túrja éppen az iszapot az orrunk előtt...
KARÁCSONYI HALÉTELEK –  Vajban sült harcsa halászlémártással
Fejes Szilvi

KARÁCSONYI HALÉTELEK – VAJBAN SÜLT HARCSA HALÁSZLÉMÁRTÁSSAL

Mielőtt bármiféle utalást tennék soron következő receptemre, leszögeznék valamit, ami talán sokatoknak eszébe jut, miközben figyelemmel kísértétek a cikksorozat eddigi részeit. Semmi bajom a halászlével és a rántott ponttyal! Nincs kifogásom sem egyik, sem másik ellen, sőt, kifejezetten szeretem ezeket az ételeket. Ugyanúgy, mint ahogy a többi kiváló, magyaros ételt. Egyszerűen csak nyitott vagyok az újdonságokra, a hagyományostól eltérő elkészítési módokra és nagyon kedvelem az olyan ételeket, melyeket egy már jól bevált régi receptből átgondolt újításokkal, változtatásokkal hoznak létre. Ez a főétel, melyet hamarosan megismerhettek, szintén egy ilyen, újragondolt étel, hiszen a hozzá tálalt mártás halászléből készül. Eredetijével a 2010. évben, Luxemburgban megrendezésre került kulináris világbajnokságon indult a Magyar Nemzeti Cukrász és Szakácsválogatott.
A hobbid a szakmánk! Tetejére