Felhasználónév: Jelszó:


Regisztráció Elfelejtett jelszó Kedvencek
Keresés
Vissza az áruházba
Digitális és okoseszközök a horgászatban - hova jutottunk?
2025. június 11. Horgász-Zóna

DIGITÁLIS ÉS OKOSESZKÖZÖK A HORGÁSZATBAN - HOVA JUTOTTUNK?

Az elmúlt évtizdben sorra és egyre gyorsuló ütemben jelennek meg horgászok számára is olyan okoseszközök, amelyek átformálják a horgászélményt. Jó ez vagy rossz? A technológia olyan, amilyen, a kérdés, mire használjuk?

Összegabalyodva – Monofil Kisokos II. rész
2011. december 15.
Horgász-Zóna

ÖSSZEGABALYODVA – MONOFIL KISOKOS II. RÉSZ

Az előző részben láthattuk, hogy damilunk kis polimer golyócskák képében kezdik életüket. A monofil horgászzsinórok használati értéke sok tulajdonsága összességének eredménye. Egy horgászat során sok minden történik damilunkkal: vágjuk, kötjük, nyújtjuk, rántjuk, tekerjük, csavarjuk, kitesszük napfények, víznek, stb. Talán a legnagyobb igénybevételnek van kitéve a felszerelésünket alkotó dolgokból. Arra keressük a választ, milyen tulajdonságoktól lesz damilunk olyan amilyen és hogyan tudunk ezek alapján jó döntést hozni a beszerzéseink során?
Karácsonyi halételek – Újratöltve A leves - Törpeharcsa leves
2011. december 14.
Fejes Szilvi

KARÁCSONYI HALÉTELEK – ÚJRATÖLTVE A LEVES - TÖRPEHARCSA LEVES

Az ünnepek közeledtével minden évben eluralkodik rajtam a receptkeresési láz, így általában már novemberben elkezdem bújni a meglévő és újonnan beszerzett szaklapokat, internetes oldalakat. Ilyenkor minden egyes receptet átolvasok, hátha valami begyűjtésre érdemeset találok. Nálam ez a „szertartás” legalább annyira hozzá tartozik az ünnepváráshoz, mint mondjuk a mézeskalács sütés. Tavaly, egy ilyen receptkereső túra alkalmával bukkantam rá egy sokat ígérő levesre, mely egyszerűségével, és egyúttal különlegességével fogott meg. Természetesen azonnal a GYŰJTEMÉNY részévé vált. Egyszerű azért, mert semmi különleges hozzávaló nem kell hozzá és az elkészítés módjában sincs semmi bonyolult, különleges pedig azért, mert nyomokban sem emlékeztet a jól megszokott, paprikás magyar halászlére. Valóban, hiszen ez egy pikánsra ízesített, zöldségekkel gazdagított tejszínes leves, amely, mint korábbi cikkemben már említettem, székely eredetű.
Kukoricázzunk
2011. december 13.
Neubrand Antal

KUKORICÁZZUNK

Egyre több ismerősömnél, illetve a vízparton megismert sporinál tapasztalom, hogy a pelletek és bojlik kiszorítják a hagyományos csalikat. Nem vitatom a fogósságukat, bár én nem értem el velük nagy eredményt. Biztosan én nem csinálok valamit jól. Azt gondolom, hogy nem szabad leírni és mellőzni a régi bevált hagyományos csalikat, mint a pufi, giliszta, Zizi vagy a kukorica. Szeretném ezek közül kiragadni és egy kicsit bemutatni a kukoricát. Miért pont ezt a csalit választottam? Mert a halaim kilencven százalékát ezzel fogom. Remélem, lesznek olyanok, akik újra felfedezik ezt a mai napig eredményesen használható csalit.
KARÁCSONYI HALÉTELEK- Csukakocsonya friss zöldségekkel
2011. december 12.
Fejes Szilvi

KARÁCSONYI HALÉTELEK- CSUKAKOCSONYA FRISS ZÖLDSÉGEKKEL

Mint azt az előző, bevezető cikkben olvashattátok, az elkövetkező hetekben sorozatban több, ünnepi jellegű és kiváló hazai halakból készült étel receptjét mutatom be nektek. A karácsony közelségére való tekintettel igyekszem a lehető leggyorsabban megosztani mindegyiket veletek, így még lesz idő a tanulmányozásukra és a hozzávalók beszerzésére.
Ígéretemhez híven első alkalommal egy előétel szerepel a sorban, a csukakocsonya friss zöldségekkel. Ez az étel egy nagyon mutatós és könnyű előétel, melyet akár szilveszteri bulira, összejövetelekre is kínálhatunk.
Harapós pillanatok
2011. december 11.
Darabos Tamás Zoltán

HARAPÓS PILLANATOK

Idén valahogy nem jönnek olyan szépen a fogások a Dunán, mint az előző évben. Jóval kevesebb balint fogunk és a süllőkből is inkább az apróságok kerülnek horogvégre. Elég sok nyár éjszakai pergetés végződött betlivel és bár idén is beugrott pár igazán szép hal, éreztük ez az idei alacsony vízállás valahogy nem az igazi horgászati szempontból. Persze nem abból a fából faragtak minket, akik ilyen könnyen feladják. Időről időre próbát tettünk az öreg folyón, hátha sikerül végre valami szép halat elcsípni a sok eredménytelen horgászat után. És végül a kitartás meghozza gyümölcsét...
Karácsonyi halételek – újratöltve
2011. december 10.
Fejes Szilvi

KARÁCSONYI HALÉTELEK – ÚJRATÖLTVE

Az ünnepek közeledtével a legtöbb családban elkezdődik a lázas készülődés, melynek szerves részét képezi a karácsonyi vacsorához valók beszerzése. A piacok, hipermarketek megtelnek lelkes családanyákkal, háziasszonyokkal, akiknek kevésbé lelkes párjuk, férjük segít a csomagok cipelésében. Kígyózó sorok állnak a halpultok előtt, ilyenkor vásárolják meg legtöbben a hagyományos karácsonyi vacsorához a halat, az esetek többségében pontyot.
A szerencsésebbek (értem ezalatt a horgászó urakat és természetesen hölgyeket) előrelátó módon már év közben gondoskodnak a minőségi alapanyagokról, melyek aztán a fagyasztóban várják sorukat. A magyar alapvetően hagyománytisztelő ember, így ennek szellemében a családok nagy részénél még mindig a halászlé – rántott ponty páros a nyerő, persze ebben azért szerepet játszik a megszokás is, hiszen – valljuk be – egyszerűbb egy jól bevált receptet elkészíteni ilyenkor, mint egy ismeretlennel próbálkozni.
A hobbid a szakmánk! Tetejére