Felhasználónév: Jelszó:


Regisztráció Elfelejtett jelszó Kedvencek
Keresés
Vissza az áruházba
Dynamitos hétvége
2013. június 14.
Kurucz Dávid

DYNAMITOS HÉTVÉGE

Eddig ilyet még nem csináltunk! Annyira csábító volt mindkét verseny, hogy bevállaltuk, egy hétvégén szombaton és vasárnap is résztveszünk egy-egy rangos megmérettetésen. A szombaton az Izsáki egyéniben mérettük meg magunkat. Nagy pechünkre sikerült a három szektorból ugyan abba sorsolni. Gyakorlatilag egymás ellen kellett küzdenünk.
200 kg 8 óra alatt feederbottal!!! és videóval
2013. május 22.
Kurucz Dávid

200 KG 8 ÓRA ALATT FEEDERBOTTAL!!! ÉS VIDEÓVAL

Ott kezdeném, hogy eredetileg el sem akartam menni erre a horgászatra. Az Ohati III. tavon foglalt Csiba Dávid barátom egy helyet hétvégére. Péntektől vasárnapig tervezte a horgászatot. Szombat-vasárnap bojlis barátja csatlakozott hozzá az előzetes tervek alapján, de pénteken sem akart egyedül horgászni. Így végül „hosszas” rábeszélés után vele tartottam :)
Azok a húsvéti „be- ESŐ” pontyok…
2013. április 04.
Nagy Róbert

AZOK A HÚSVÉTI „BE- ESŐ” PONTYOK…

Nem, nem és nem akar az idő „kipendülni”, dühöngök hol magamban, hol már hangosan. Az üzleteinkbe betérő horgásztársak is „kínlódnak” rendesen. Meg kell mondani, sokan foglaltak az ünnepi „hosszú hétvégére” helyet maguknak országszerte és persze ilyenkor már az egyébként fázósabb „sporik” is végre megmozdulnának… Ehelyett borzasztó hideg, eső, néhol még hó és persze – kinehagyjam - óriási szél tombol mindenfelé hazánkban! A hírek és a valóság arról szól, hogy belvíz és árvíz fenyeget országszerte, ez már tényleg egy valóságos „armageddon”! Volt „szerencsém” már március 15-én elázni, megfázni… ELÉG VOLT, NEM MEGYEK KI! Vagy még is?
Kezdődik! Kezdődik! Elkezdődött!
2013. február 25.
Kurucz Dávid

KEZDŐDIK! KEZDŐDIK! ELKEZDŐDÖTT!

Hogy mi? Természetesen a horgászszezon! Bár, ha jobban belegondolok, szinte véget sem ért. December elején még volt horgászható víz, sőt még verseny is! A január pedig rögtön enyhe idővel és kiolvadt tavakkal indított. Február is hasonlóan kezdődött, így az első szombat reggel már a Préri tavon ért minket. A bőrig ázás mellett jó néhány ponty fárasztásával lettünk gazdagabbak. Az élmények hatására a következő szombatot is bevállaltam a gyanús előjelek ellenére:
Preston method feeder kosár átalakítása távdobóvá
2013. február 14.
Páll Eörs

PRESTON METHOD FEEDER KOSÁR ÁTALAKÍTÁSA TÁVDOBÓVÁ

Mostanában minden a method kosaras feeder horgászatról szól. Ezen az oldalon, illetve más portálokon is több cikk foglalkozik a horgászat ezen válfajával. Megvan ennek az oka! Én eskü alatt vallom, hogy ennél letisztultabb, kiszámíthatóbb és legfőképp eredményesebb módszert nem ismerek. :) A method kosaras technikának is az etetőanyagba rejtett horgos formája van leginkább felfutó ágban. Erre sajnos nem olvastam még jó elnevezést, ami egyértelműen megkülönböztetné a hagyományosabb, bordás kosárral, külön álló horoggal űzött method feederezéstől. Töltögetős kosár, flat kosár, talpólmos kosár vagy kanál feeder kosár néven illetik legtöbben.
Hideg vizes „jó tanácsok”
2012. november 21.
Páll Eörs

HIDEG VIZES „JÓ TANÁCSOK”

Nem is oly rég történt, valamikor szeptember közepén, hogy csapatban megnyertük a Minden Ami Feeder Páros Nagydíjat a Rab tavon, így ezen felbátorodva indultunk a következő páros Rab tavi versenyen is november elején. Bár a kihúzott hely megegyezett a korábbival, ennek ellenére nem sikerült a saját magunktól elvárt szintet teljesítenünk. Csak másodikak lettünk szektorunkban. A különbség oka egyértelműen a késő őszi időjárásban és a lehűlt vízben keresendő. Egész egyszerűen más dolgok működnek a vízhőfok csökkenésével, mint melegben. Csökken a táplálék felvétel és a halak mozgása is belassul. Már nem mozognak a tó egész területén, nehéz rájuk akadni. A feladatot nehezíti, hogy a késő őszi szikrázó napsütésben a víz felső rétege felmelegszik, aminek egyenes következménye, hogy a halak is ebben a vízrétegben érzik jól magukat.
A hobbid a szakmánk! Tetejére