Felhasználónév: Jelszó:


Regisztráció Elfelejtett jelszó Kedvencek
Keresés
Vissza az áruházba
Min múlik az első hely?
2013. szeptember 11.
Páll Eörs

MIN MÚLIK AZ ELSŐ HELY?

Két történetem is van, amelyeken keresztül be szeretném mutatni, hogy néha milyen kevésen is múlik a dobogó legfelső foka. Nemrég egy amatőr verseny családi fordulójában volt szerencsém rajthoz állni. Édesanyámmal indultunk közösen, ami azért nagy szó, mert Ő nem hogy a versenyzéssel, de még a horgászással is csak most ismerkedik. Nagyon lelkesen állt a dolgokhoz, de azért tisztában voltam vele, hogy a dolgok nagy része rám fog hárulni. 9 órai dudaszóval indult a verseny. Két távolságra etettem, 50 illetve 90 méterre. A 90-est szántam a nagyobb halaknak, míg az 50-es egy biztonsági „B” terv volt. A kezdet viharosra sikerült, a már többször megfigyelt 10 perc, most is működött. A benti etetésről jött az első jelentkező, felvettem a kontaktust a hallal, megkezdtem a fárasztás, anyu előkészítette a merítőhálót. Természetesen, ahogy ilyenkor szokás, felvisított a másik orsó is. Mire anyu odaért, sajnos meglépett a a horogról a hal, de legalább így lehetőségünk volt az első „kisdisznó” nyugodt megszákolására. 7 kg, nem is rossz kezdés!
Akasztói villám methodozás
2013. augusztus 15.
Ivanics Gergő

AKASZTÓI VILLÁM METHODOZÁS

Megismerkedni egy új tóval, vízterülettel az mindig csodálatos érzés. E lehetőségnek sajnos hátrányai is lehetnek. Mégpedig az, hogy a horgász nem fog semmit, vagy nem olyan eredményes amilyen lenni szeretne. Hogy nekem hogyan sikerült az első Akasztói „randim”? Az ebből a cikkből kiderül. Reggel 6 órakor indultunk Akasztóra ahová a család többi tagja is elkísért. Sajnos mivel majdnem 130 km-re lakunk Akasztótól így elég későn tudtam elkezdeni a horgászatot.
Módszerek csatája 3 – Fűzött vs. Tűzött csali Akasztón
2013. július 23.
Horgász-Zóna

MÓDSZEREK CSATÁJA 3 – FŰZÖTT VS. TŰZÖTT CSALI AKASZTÓN

Az Akasztói horgásztavon mértük össze aznapi módszereink eredményességét. Ezen a tavon még nem jártunk, tapasztalatokat csak az internetről és baráti beszámolókból nyerhettünk. Szépen kivitelezett oldal, gyönyörű fotók és kulturált jól kiépített környezet, szép halállománnyal. Meseszerű.
Method Feeder Craig Butterfiled módra
2013. július 22.
Horgász-Zóna

METHOD FEEDER CRAIG BUTTERFILED MÓDRA

2011 december 16-án jelentette be az angol Middy cég, hogy Craig Butterfield személyében új vezetője lesz a Middy által szponzorált horgászcsapatnak. Craig addig is a vezető szerepet vállalt a termékek tervezésében és tesztelésében. Azóta tovább bővítette a szponzorált horgászok körét, ezzel is még több tapasztalatot és tudást hozva a Middy csapatba. Az a megtiszteltetés ért minket, hogy egy rövid interjú erejéig kifaggathattuk arról, ő hogyan csinálja a method feederezést!
Módszerek csatája 2. - method vs. bordás kosár
2013. július 01.
Horgász-Zóna

MÓDSZEREK CSATÁJA 2. - METHOD VS. BORDÁS KOSÁR

Biztosan sokakat foglalkoztat a kérdés: tényleg jobb-e a method kosaras horgászat? (Method, azaz „töltögetős” kosár használatának lényege, hogy a csalinkat az etetőkosarunkba tömött finom, lisztes felhősödő etetőanyagunk közepében kínáljuk fel.) Ezen a héten Nagy Robi kollégámmal a Budapesthez közeli, szépen karbantartott és halasított Aranypikkely horgásztavon mértük össze két feederes szerelék fogósságát!
Dynamitos hétvége
2013. június 14.
Kurucz Dávid

DYNAMITOS HÉTVÉGE

Eddig ilyet még nem csináltunk! Annyira csábító volt mindkét verseny, hogy bevállaltuk, egy hétvégén szombaton és vasárnap is résztveszünk egy-egy rangos megmérettetésen. A szombaton az Izsáki egyéniben mérettük meg magunkat. Nagy pechünkre sikerült a három szektorból ugyan abba sorsolni. Gyakorlatilag egymás ellen kellett küzdenünk.
A hobbid a szakmánk! Tetejére