Felhasználónév: Jelszó:


Regisztráció Elfelejtett jelszó Kedvencek
Keresés
Vissza az áruházba
Sebesség, ütem, ritmus
2012. szeptember 06.
Medgyasszay Csaba

SEBESSÉG, ÜTEM, RITMUS

Természetesen nem a Formula 1 versenyautói, sőt még csak nem is a manapság egyre kedveltebb salsazás lesz ez alkalommal a témám, hanem a pergetés méltánytalanul keveset érintett, de igen fontos alapelemeiről ejtenék pár szót. Minden pergető horgász megtapasztalhatta már pályafutása során, hogy egy kiválónak tartott „csodacsalival” bizony egy árva kapást sem sikerült kicsikarni. Egy fogós csali beszerzése nem jelenti feltétlenül azt, hogy használatával megnyílnak előttünk a vizek kapui, és szebbnél szebb ragadozók kerülhetnek fotómasináink elé. Tudnunk kell, hogy minden csalinak - ahogy minden halnak is - meg van a saját ritmusa. Az is tény persze, hogy bármelyik műcsalival lehet ragadozó halat fogni, csak elég sokat kell dobálni, de vannak azok a csalik, amiket a különböző halfajok jobban preferálnak. Ha ezekhez a csalikhoz a megfelelő húzási sebesség, ritmus, vagy ütem párosul, akkor fantasztikus eredményeket lehet velük elérni.
Hogyan működik a horgászbot bedobás közben?
2012. március 07.
Horgász-Zóna

HOGYAN MŰKÖDIK A HORGÁSZBOT BEDOBÁS KÖZBEN?

Minden évben, sőt minden hónapban rengeteg információ ömlik a nyakunkba a horgászbotokról ilyen olyan reklám formájában. Talán nem vagyunk egyedül akkor, amikor azért egy-egy pillantást vetünk a szakírókat, versenyzőket a vízparton mutató fényképekre: vajon milyen bottal horgásznak? Pár hete kezdett cikksorozatunkban ennél sokkal mélyebbre ásunk – azt vizsgáljuk, mi jellemzi általában a horgászbot anyagokat, hogyan válasszunk, mit vegyünk figyelembe a vásárlási döntésnél? Ebben a mostani – negyedik – részben teljesen gyakorlati szempontból vesszük górcső alá a bottest fizikát!

Arbogast, Heddon, Rebel - amerikai wobbler legendák
2017. augusztus 28.
Balogh Gábor

ARBOGAST, HEDDON, REBEL - AMERIKAI WOBBLER LEGENDÁK

Rebel, Heddon, Arbogast... nagyon hosszú múlttal bíró műcsali márkák az USA-ból! Olvasd el ezt az érdekes történelmi áttekintést, ritkán látni ilyet! Most már a Horgász-Zóna kínálatában az izgalmas típusok...
Tervezz, hogy nyerhess - Method akták 2.
2017. április 28.
Szekeres Tibor

TERVEZZ, HOGY NYERHESS - METHOD AKTÁK 2.

A Method akták sorozat második részében a felkészülésről lesz szó. Végigvesszük, melyek azok a szempontok, amelyek végig kell menned, ha versenyzésre adod a fejed. Tervezz,hogy nyerhess!
Horgászatról őszintén felmérés - az eredmények elemzése
2016. szeptember 23.
Horgász-Zóna

HORGÁSZATRÓL ŐSZINTÉN FELMÉRÉS - AZ EREDMÉNYEK ELEMZÉSE

Júniusban lebonyolítottuk a Horgász-Zóna 'A horgászatról őszintén' című felmérését, melyet 1659-en töltöttek ki. Még egyszer köszönjük a résztvételt! Tadadadaaaaa! Íme az eredmények! Ilyenek vagyunk mi, horgászok!
Sok gilisztánál jobb a több
2012. július 26.
Medgyasszay Csaba

SOK GILISZTÁNÁL JOBB A TÖBB

Valahogy úgy alakult, hogy a pergetés iránti elfojthatatlan fanatizmusom miatt pár éve már teljesen hanyagolom a békéshalazást, ezért nem is használok trágyagilisztát. Legutóbb három éve vásároltam két dobozzal, akkor is a téli menyhalazáshoz. A gilinyók sokáig álltak a garázsban, míg végül egy szép márciusi délelőtt egy takarítási hadművelet alkalmával, szánalomból a komposztládába öntöttem őket. Semmi tudatos magatartás nem volt ebben a lépésben, egyszerűen nem akartam, hogy hanyagságom miatt értelmetlenül pusztuljanak el élőlények.
A hobbid a szakmánk! Tetejére