Felhasználónév: Jelszó:


Regisztráció Elfelejtett jelszó Kedvencek
Keresés
Vissza az áruházba
Zsinórcsavarodás okai és mérséklésének módjai
2011. december 16.
Horgász-Zóna

ZSINÓRCSAVARODÁS OKAI ÉS MÉRSÉKLÉSÉNEK MÓDJAI

A zsinórcsavarodás gyakori probléma mind a feederes mind a nagyhalas fenekező horgászatnál. A csavarodott zsinórnak köszönhetjük legtöbb esetben az orsó körül kialakult gubancot és ez az oka annak is, hogy a véggyűrűre tekeredik a zsinórunk. Ez valami olyan, amit nem tudunk elkerülni?

Feederes praktikák: Egy fogós nyári végszerelék.
2011. december 05.
Varga Dávid

FEEDERES PRAKTIKÁK: EGY FOGÓS NYÁRI VÉGSZERELÉK.

A magyar horgászok nagy része a feeder botos technikát részesíti előnyben. Talán nem véletlen, hiszen a rezgőspicc adta előnyöket nagyon hamar megszerette a hazai közönség. A horgászbotok lágysága és dinamikája minden horgász szívét megragadja. Köztük az én szívemet is. Több éve csak feeder bottal horgászom, ezért volt alkalmam kipróbálni rengeteg dolgot, ami ezzel a témakörrel kapcsolatos. A következőkben az egyik kedvenc nyári szerelékemet fogom bemutatni az olvasóknak.
Ősszakállú pontyok
2011. november 10.
Horváth Ádám

ŐSSZAKÁLLÚ PONTYOK

„Mi is jut az ember eszébe az őszről?” Hát mi más, mint elmúlás, a kiöregedés. A természet ilyenkor kiöregedik, és minden ledermed, vagy lelassul. Az éjjelek hosszabbak lesznek, és csodálkozunk, hogy ilyenkor, amikor most már sötét van, nyáron, a strandon úszkáltunk a forróságban. De ennek vége, DE majd egyszer újra eljön a nyár, vagyis nincs vége.:) A természet korforgása az élet alapkoncepciója. Hiszen ilyenkor érik be a föld és pihen minden, hogy tavasszal megújult erővel kezdődjön az év.
Októberi Pontyozás
2011. november 04.
Varga Dávid

OKTÓBERI PONTYOZÁS

A természet lassan alakot bont, és felkészül a téli vegetációra. Változik az idő, a természet, és vele változik a pontyhorgász is… Álmosan kitekint, az ablakon még sötét van, csend honol. Nem zavarta meg az éjszakát semmi nem kívánatos dolog. Komótosan összeállítja felszerelését a horgász és elindul a rejtélyes ködben. Furcsa érzések kavarognak benne, a választ még nem tudja. De érzi, hogy ott kell, legyen, ahol ő és a természet újra egymás előtt állhat. Lelke nem nyugszik, folyamatos érzések törnek benne elő…
Egy nyár végi horgászaton…
2011. szeptember 28.
Nagy Róbert

EGY NYÁR VÉGI HORGÁSZATON…

A horgászat bizonyára mindenki számára mást jelent. Kinek a munka utáni, aktív kikapcsolódás órái ezek, míg másoknak a társasági élet szórakoztató, vadregényes színterét jelenti és minden bizonnyal olyanok is vannak, akik kényszerű vagy választott magányukat „töltik” a halak társaságában. Emlékszem gyermekkoromra, amikor még csupán egy fajta, vékonyka horgász újság létezett és az állami televízió először egy majd kicsit később összesen két(!) adót sugárzott. Nem is sejtettük, hogy mit hozhat számunkra a jövő. Az internet, a mobiltelefon, az információ mérhetetlen felgyorsulása körülöttünk, bizony alaposan átformálta emberi gondolkodásunk. Érezhetően megváltozott ember és természet viszonya, de szerencsére sokan vagyunk még, akik hétről hétre visszatérünk a megnyugvást jelentő „anyatermészethez”. Így történt ez azon a nyár végi napon is…
Keszegek nyomában…
2011. szeptember 20.
Varga Dávid

KESZEGEK NYOMÁBAN…

Nemrég egy kedves ismerősömmel beszélgettem a keszegezés rejtelmeiről. Hosszasan taglaltuk egymásnak a tapasztalatainkat. Szóba került a MIDDY cég egyik terméke a csonti kosár névre hallgató kis „kütyü”. Mivel én még nem próbáltam, kaptam pár darab kosarat különböző méretben, hogy szerencsét próbálhassak vele kedvenc vizemen. Kezdetben kicsit bizalmatlan voltam a kosárral kapcsolatban, de a horgásznap végére kiderült, hogy kétségeim alaptalanok voltak.
A hobbid a szakmánk! Tetejére