Felhasználónév: Jelszó:


Regisztráció Elfelejtett jelszó Kedvencek
Keresés
Vissza az áruházba
Pontyozás hínárban
2012. február 10.
Horgász-Zóna

PONTYOZÁS HÍNÁRBAN

Rossz nyelvek szerint a horgászboltosok kedvenc mondása, hogy „a hal az akadóban van”. És valóban! A mondást a horgászmegfigyelés is alátámasztja. Tény, hogy a pontyok szeretnek a hínárban tartózkodni. Kiváló természetes élelemforrás, hiszen sok apró lárva és héjas állat szaporodik a hínármezőben. Ezen túlmenően napközben a hínár oxigént termel ugyanakkor remek búvóhely a halaknak. Ha a halak örülnek, a horgászok is örülnek – de hogyan lehet a hínárban horgászni?
A horgászhely kiválasztása, hol keressük a nagypontyokat?
2012. február 01.
Horgász-Zóna

A HORGÁSZHELY KIVÁLASZTÁSA, HOL KERESSÜK A NAGYPONTYOKAT?

A vízpartra érkezve különböző szempontok alapján helyezkedünk el. Van, aki mindig ugyanoda ül le nem is annyira a fogás miatt, hanem megszokásból. Van, aki a többi horgásztól legmesszebb és van, aki a legkényelmesebb helyen ül le (esetleg a büféhez a legközelebb). A pihenni vágyó horgász felállítja a rod-rod-ot, bedobja a szereléket és várja a jószerencsét. Ha sok és nagytestű halat szeretnénk fogni, ennél egy kicsit többet kell tennünk!
Pontyozó horgok – próbáld ki a horogálcázást
2012. január 23.
Horgász-Zóna

PONTYOZÓ HORGOK – PRÓBÁLD KI A HOROGÁLCÁZÁST

Temérdek gyártó, jó pár típusa közül választhatunk pontyfogó horgot szerelékünkre. A sok típus és méret között sokáig kísérletezgethetünk, ami rengeteg időt elvehet az amúgy véges szabadidőből. A megfelelő nagyságú, alakú és színű pontyozó horog megtalálását megnehezítheti, hogy a gyártók nem követnek semmilyen standard számozást, az adott horogméret márkától függően teljesen más nagyságú kampót takarhat. Ezzel a kis írással szeretnénk hozzájárulni, hogy több idő maradjon a halfogásra. Ne feledjük, akármilyen horgot is választunk, mi is látjuk és a hal is látni fogja!
Hogyan válassz pontyozó horgot?
2012. január 16.
Horgász-Zóna

HOGYAN VÁLASSZ PONTYOZÓ HORGOT?

A legtöbb horgászhelyen rajtunk áll, hogy a pontyok kímélése céljából esetleg feltesszük-e a szakáll nélküli horgokat. Azonban ha több halat szeretnénk megfogni, akkor pontyozáshoz bizonyos típusú horgok eredményesebben használhatók. Melyek ezek és miért? A következőkben ezeket a kérdéseket szeretnénk megválaszolni…
„Súlyos” választások, avagy a pontyozó botok tesztgörbéje
2011. december 09.
Horgász-Zóna

„SÚLYOS” VÁLASZTÁSOK, AVAGY A PONTYOZÓ BOTOK TESZTGÖRBÉJE

A pontyozó botok karakterét vagy teszt görbéjét a ráírt lb (font) mennyiséggel jelölik. Azt mutatja, hogy mekkora súly alatt (a véggyűrűre kötve vagy azon átvezetve a zsinórt) hajlik meg 90 fokig a bottest.
Tehát e szerint a definíció szerint egy 3 lb-ás bojlis bot, (figyelembe véve, hogy 1 lb=0,4536 kg) 1,36 kg-nál hajlik meg derékszögben. Ha van egy saccra 3 lb-s botunk, akkor elkezdhetjük a mérést pl. 2 lb-vel, majd ezt fokozatosan növelve juthatunk el a valós értékhez. Ez lenne a hivatalos mérési mód. Azért választották ezt, mert ez egyszerű és egyértelmű. Vagy mégsem?
Októberi peca
2011. november 29.
Neubrand Antal

OKTÓBERI PECA

Október közepét írtunk, amikor sikerült szabaddá tennem magamat arra a hétvégére, amikor a kollégák egy jónak ígérkező pecát szerveztek. A Cser-tó volt a kiszemelt helyszín ahová ők rendszeresen járnak. Sok jót meséltek erről a helyről így izgatottan vártam a szombat reggelt. A hajnali háromkor kelés kevéssé tetszett, de szükséges volt, mert fél ötkor találkám volt Lacával. A többiekkel ötkor találkoztunk az autópálya melletti egyik benzinkútnál. Természetesen mi értünk oda a leghamarabb. A kutas hölgynek is elég korai lehetett az időpont, mert várni kellett rá pár percet mire előjött hátulról. Kifelé menet azért majdnem hasra estünk egy jól megtermett kutyában mely éppen fókának képzelhette magát. Amíg vártunk magamra vettem a sí overallomat mert igencsak röpködtek a mínuszok. Miután mindenki megjött nekiindultunk és ahogy terveztük fél hatra oda is értünk a tópartra.
A hobbid a szakmánk! Tetejére